Vakantie parkeerplaats veiligheidstips

Winkelcentra en winkelcentra zullen dit vakantieseizoen vastlopen. Onvoorspelbare verkeerspatronen en gepreoccupeerde chauffeurs veroorzaken duizenden parkeerongevallen die de consumenten miljoenen dollars per jaar kosten. Veiligheid tijdens het parkeren is vooral belangrijk tijdens de vakantie. Consumenten moeten bijzonder voorzichtig zijn met waar ze parkeren, want parkeerterreinen zijn ook het belangrijkste terrein voor dieven, zakkenrollers, autodieven en vandalen.

Verrassend genoeg zijn er bij veel ongelukken op de parkeerplaats geen twee bestuurders betrokken, maar eerder het gevolg van onjuiste achteruitrijden in geparkeerde voertuigen. Dat vergroot de kans op hit-and-run-incidenten en de kans dat u het tabblad overneemt. Voorzichtigheid is de enige echte remedie om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van parkeerongelukken of misdrijven.

Veiligheidstips parkeerplaats voor vakantiegangers:

Kijk uit voor auto’s die schuin over kavels rijden; rijd langzaam en gebruik uw richtingaanwijzer.

Houd bij het achteruitrijden van een parkeerplaats rekening met wachtende auto’s, anderen die tegelijkertijd achteruit rijden en automobilisten die door rijstroken rijden.

Pas op bij het verzenden van die kerstkaarten. Parkeerplaatsen bij postkantoren hebben de meeste ongevallen als gevolg van frequent klantenverloop.

Parkeer niet tussen plekken, vooral niet op drukke kavels. Mogelijk krijgt u alleen vergelding van boze medekopers. U kunt bij NH Amsterdam Schiphol airport parkeren en wel bij long term parking Schiphol.

Parkeer overdag uit de buurt van gebouwen om de kans op deuken van andere autodeuren of winkelwagentjes en de kans op vandalisme te verkleinen; maar vermijd afgelegen gebieden, vooral ‘s nachts.

Parkeer in goed verlichte gebieden. Als de kavel onvoldoende verlicht is, dient u een klacht in bij het management. In deze gevallen kunnen winkeliers en eigenaren van parkeerterreinen aansprakelijk worden gehouden voor persoonlijk letsel.

Vraag de beveiliging van het winkelcentrum om u naar uw auto te brengen als u denkt dat u niet veilig bent.