Handige bruikbare tips voor een verantwoord gebruik van uw creditcard

Creditcards zijn een nuttig financieel hulpmiddel bij verantwoord gebruik. Door elke maand uw saldo constant volledig af te betalen, kan uw creditcard u helpen uw cashflow op korte termijn te beheren en een solide kredietgeschiedenis op te bouwen. Als u echter niet oppast, kunt u veel schulden maken en bevindt u zich op het punt van financiële ondergang. Hier zijn de beste tips voor een verantwoord gebruik van uw creditcard.

Creditcards op een tafel

Vermijd impulsaankopen: hoewel het verleidelijk kan zijn om aankopen op uw creditcard in rekening te brengen en ze te vergeten totdat uw verklaring arriveert, kunt u er snel achter komen dat u maximaal bent. U mag uw creditcard alleen gebruiken voor het beheer van de cashflow op korte termijn; Als u uw saldo niet volledig kunt afbetalen op de vervaldatum, moet u er goed over nadenken om het op uw creditcard in rekening te brengen. Voordat u uw kaart swipet, moet u zich afvragen of u de aankoop nu moet doen of dat deze kan wachten tot u het geld heeft om het af te betalen.

Betaal uw saldo volledig af: u moet ernaar streven uw saldo elke maand volledig af te betalen. Alleen de minimale betaling betalen – de grootste van 2 procent of $ 20 – is een slechte gewoonte die je uiteindelijk zal inhalen. Als u een groot saldo op uw creditcard bijhoudt, kan het jaren duren om af te betalen en het kost duizenden rente.

Begrijp hoe rente wordt berekend: Begrijpen hoe uw creditcardrente wordt berekend, kan een lange weg helpen om schuldenvrij te worden. Als u een saldo op uw creditcard bijhoudt, kan het jaren duren voordat uw openstaande saldo is afgelost. De meeste creditcards genereren rente op basis van uw gemiddelde dagelijkse saldo van 18% of hoger. Streef er altijd naar om meer te doen dan de minimale betaling en als u een saldo bij u heeft, probeer dan zo snel mogelijk uw betaling te doen om rente te besparen. De goedkoopste creditcard kunt u gemakkelijk online aanvragen. U kunt aanvragen creditcard via 123creditcardvergelijk.

Bouw uw kredietgeschiedenis op: Creditcards kunnen een effectief financieel hulpmiddel zijn om een goede kredietgeschiedenis op te bouwen. Door regelmatige betalingen te doen en uw saldo elke maand volledig af te betalen, laat u aan geldschieters zien dat u een verantwoordelijke lener bent. Als u echter gewoonlijk te laat of helemaal niet betaalt, kunt u uw credit score snel beschadigen.

Bereid je voor op een noodgeval: het is een goed idee om te sparen voor een regenachtige dag. U moet zich van tevoren voorbereiden op dure eenmalige uitgaven. Het is een goed idee om een noodfonds op te zetten met levensonderhoud van drie tot zes maanden. Als alternatief kunt u een kredietlijn instellen – niet alleen is de rente veel lager, hij zal er ook zijn wanneer u hem nodig heeft.