Bitcoin-beveiligingstips voor beginners en gevorderden

Hier zijn enkele handige tips die u kunt toepassen om uw bitcoins te beschermen tegen hacks en diefstal:

Gebruik sterke wachtwoorden

Ik weet dat je deze tip eerder hebt gehoord, maar aangezien mensen deze regel nauwelijks volgen, dacht ik je eraan te herinneren hoe belangrijk het is.

Een sterk wachtwoord is als een krachtig schild dat je beschermt tegen brute-force en andere dergelijke aanvallen, en zo voorkomt dat de aanvaller toegang heeft tot je versleutelde gegevens. Daarom is het zo belangrijk om een sterk wachtwoord in te stellen voor je cryptocurrencies.

Als je het niet weet, is een sterk wachtwoord het wachtwoord dat letters, cijfers en symbolen bevat en minimaal 16 tekens lang moet zijn – hoe langer hoe beter eigenlijk. Ik weet dat het onthouden van wachtwoorden nog lastiger is dan het onthouden van de namen van mensen, en daarom raad ik altijd aan om wachtwoorden op een vel papier te schrijven en het ergens veilig te bewaren.

Bezoek Bitcoinexchangenederland.nl voor meer informatie.

Versleutel je portemonnee

Aangezien elke Bitcoin-portemonnee een gevoelige app is omdat deze gegevens over uw geld opslaat, moet u deze coderen met een wachtwoord om te voorkomen dat iemand toegang tot uw geld krijgt. Hoewel elke portemonnee enkele beveiligingsfuncties biedt, moet u eerst onderzoek doen naar portefeuilles voordat u er een gaat gebruiken. Als je haast hebt, kies dan een van deze veilige Bitcoin-portemonnees.

Gebruik een veilige Bitcoin-portemonnee

Houd er echter rekening mee dat het beschermen en coderen van uw portemonnee met een wachtwoord uw bitcoins beschermt tegen diefstal, maar niet tegen keylogging en andere geavanceerde soorten aanvallen, zoals het brute forceren van het wachtwoord of het installeren van een achterdeur in uw systeem.

Maak een back-up van je portemonnee

Een portemonnee is net als uw bankrekening of een kluisje – het is veilig als niemand er toegang toe heeft, maar het is alleen veilig als niemand ermee kan knoeien. Als je portemonnee goed back-up, dan kun je het terug te krijgen, zelfs nadat het is verloren, beschadigd of neergestort. Als u een back-up van uw bitcoin-portemonnee heeft, wordt uw geld beschermd tegen systeemstoringen en andere soortgelijke blunders.

Voor de beste veiligheid moet u een back-up maken van de hele portemonnee, inclusief de privésleutels en andere informatie over uw bitcoin-adressen. Als u de back-up van alleen privésleutels bewaart, lukt het u mogelijk niet om een deel van uw geld terug te krijgen. Daarom is het maken van een back-up van de hele portemonnee op verschillende plaatsen de beste manier om het te beschermen tegen digitale fouten.